Cookieverklaring

Het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen (APB POA) maakt gebruik van cookies en wil de bezoekers van deze website daarover informeren.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op je computer of op een ander toestel met internettoegang (smartphone, tablet,…) worden opgeslagen bij het bezoeken van webpagina’s. Ze bevatten informatie, gelinkt aan een webbrowser en de specifieke website. Ze worden in een specifieke map op je harde schijf opgeslagen en voorzien van een unieke ID en looptijd. Als een bezoeker naar een bepaalde website terugkeert dan kan die pagina door middel van de cookie de bezoeker herkennen en de historiek verder opbouwen.

Cookies zijn geen actieve, uitvoerende software en zijn dus niet schadelijk voor je computer.  Ze worden gebruikt om het bezoekersgemak te verhogen: door bezoekers met een cookie te identificeren hoeft die niet iedere keer dezelfde gegevens in te voeren.  Daarnaast worden cookies gebruikt om het surfgedrag van bezoekers in kaart te brengen.  Welke en hoeveel pagina’s worden bezocht, via welke route en hoe lang blijft de bezoeker op de website, ...  Op basis van deze resultaten kan de website aangepast worden en kan er ingespeeld worden op de interesses en de noden van de bezoekers van de website.

Hoe kun je het gebruik van cookies weigeren of beheren?

Via de webbrowserinstellingen kun je bepalen hoe je webbrowser omspringt met cookies. Je kunt ook altijd de reeds geïnstalleerde cookies van je computer of mobiele toestel verwijderen. Raadpleeg hiervoor de helpfunctie van je webbrowser of een van de volgende webpagina’s:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Apple Safari
Internet Explorer
Microsoft Edge

Soorten cookies

De websites van het APB POA maken gebruik van de volgende cookies:

1. Functionele of noodzakelijk cookies

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van deze website. Deze cookies kun je niet weigeren als je onze website wilt bezoeken.

  • cookie_consent (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: APB POA, ontvanger: APB POA)
  • Doel: Bij een eerste bezoek aan de website toont de groep provincie Antwerpen bezoekers een melding waarin we aangeven dat we gebruik maken van cookies. We verwijzen in deze melding ook naar onze privacy verklaring. Om te bepalen of iemand voor het eerst de website bezoekt, gebruiken we een cookie die registreert of iemand op het kruisje rechts bovenaan de melding klikt.
     
  • <unieke-identificatie>-notificationContainer-freeForm- (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: APB POA, ontvanger: APB POA)
  • Doel: We gebruiken ook cookies om op te slaan of we een specifieke, eenmalig te tonen melding reeds hebben getoond.
     
  • pa, pa_enabled (locatie: local storage, bewaartermijn: vervalt niet, aanbieder: Pingdom, ontvanger: APB POA)
  • Doel: het APB POA gebruikt Pingdom om de technische performantie van de sites te monitoren.
  • Meer informatie over deze cookies is te vinden op de ondersteuningspagina van Pingdom.

2. Analytische cookies

Deze cookies verzamelen algemene informatie die ons inzicht geeft in jouw gebruik van de website.

a) Google Analytics

Het APB POA gebruikt cookies van Google Analytics om bezoekersstatistieken te genereren. De geanonimiseerde en geaggregeerde gegevens blijven binnen Google Analytics bewaard.

  • _ga (locatie: cookies, bewaartermijn: 2 jaar, aanbieder: Google, ontvanger: APB POA)
  • _gid (locatie: cookies, bewaartermijn 24 uur, aanbieder: Google, ontvanger: APB POA)
  • _gat_<id> (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 minuut, aanbieder: Google, ontvanger: APB POA)
  • _dc_gtm_<property-id> (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 minuut, aanbieder: Google, ontvanger: APB POA)

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de types cookies van Google en het cookiegebruik van Google analytics.
Wil je je overal automatisch afmelden van Google analytics, dan kun je deze handige extensie van Google installeren in je webbrowser.

b) Siteimprove

Het APB POA gebruikt Siteimprove cookies om de inhoud van de website te verbeteren. De cookies worden enkel gebruikt om webstatistieken te genereren en bevatten geen persoonlijke informatie.

  • nmstat (locatie: cookies, bewaartermijn: 1000 dagen, aanbieder: Siteimprove, ontvanger: APB POA)
  •  siteimproveses (locatie: cookies, bewaartermijn: per sessie, aanbieder: Siteimprove, ontvanger: APB POA)
  • szcib (locatie: cookies, bewaartermijn: 400 dagen, aanbieder: Siteimprove, ontvanger: APB POA)
  • sz-feedback-should-hide (locatie: cookies, bewaartermijn: per sessie, aanbieder: Siteimprove, ontvanger: APB POA)
  • _cfduid (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 maand, aanbieder: Siteimprove, ontvanger:APB POA)
  • AWSELBCORS (locatie: cookies, bewaartermijn: per sessie, aanbieder: Siteimprove, ontvanger: APB POA)

Meer informatie over deze cookies is te vinden op de ondersteuningspagina van Siteimprove.

c) Cludo

Het APB POA gebruikt Cludo om de zoekfunctie van haar websites te verbeteren. Cludo is een technologische dienst die ons helpt om de meest waarschijnlijke zoektermen automatisch aan te vullen en de meest relevante en actuele resultaten eerst te tonen.

  • cludoSessionId (locatie: local storage, bewaartermijn: vervalt nooit, aanbieder: Cludo, ontvanger: APB POA)
  • cludoSessionIdStart (locatie: local storage, bewaartermijn: vervalt nooit, aanbieder: Cludo, ontvanger: APB POA)

Meer informatie over deze cookies is te vinden op de ondersteuningspagina van Cludo.

3. Advertentie- en sociale media cookies

Deze cookies volgen je surfgedrag om een gebruikersprofiel samen te stellen en zo gerichte advertenties te tonen die bij je interesses passen.

a) Facebook

  • presence (locatie: cookies, bewaartermijn: per sessie, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je gebruik van Messenger-chatvensters te ondersteunen.
     
  • c_user (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je account na te kijken en te checken of je bent aangemeld. Op die manier kunnen ze je sneller toegang geven tot de diensten van Facebook en functies op jouw maat aanbieden.
     
  • datr (locatie: cookies, bewaartermijn: 2 jaar, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om browsers te identificeren met het oog op veiligheid en het voorkomen van fraude.
     
  • dpr (locatie: cookies, bewaartermijn: 7 dagen, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je de best mogelijke surfervaring te bieden, door de verhoudingen en afmetingen van je scherm en vensters na te kijken en te checken of je de hoog-contrasterende modus hebt ingeschakeld.
     
  • fr (locatie: cookies, bewaartermijn: 90 dagen, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om de relevantie van advertenties in te schatten.
     
  • sb (locatie: cookies, bewaartermijn: 2 jaar, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je account veilig te houden, bijv. het opslaan van browserspecificaties.
     
  • xs (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je account na te kijken en te checken of je bent aangemeld. Op die manier kunnen ze je sneller toegang geven tot de diensten van Facebook en functies op jouw maat aanbieden.

Meer informatie over deze cookies is te vinden op de supportpagina van Facebook.

b) YouTube

  • PREF (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om basisvoorkeuren, zoals taalkeuze, indeling van zoekresultaten en hoe informatie wordt weergegeven te onthouden.
     
  • CONSENT (locatie: cookies, bewaartermijn: 6089 dagen, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om na te gaan of de bezoeker de marketing cookies heeft geaccepteerd.
     
  • LOGIN_INFO (locatie: cookies, bewaartermijn: 2 jaar, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om gebruikersinformatie te verzamelen voor geïntegreerde video’s van YouTube, zodat deze optimaal kunnen worden weergegeven.
     
  • VISITOR_INFO1_LIVE (locatie: cookies, bewaartermijn: 6 maanden, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om de bandbreedte in te schatten.
     
  • YSC (locatie: cookies, bewaartermijn: per sessie, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om een unieke gebruikers ID op te slaan om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft gezien.
     
  • SAPISID, SID, SSID (locatie: cookies, bewaartermijn: 2 jaar, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om gebruikersinformatie te verzamelen voor geïntegreerde video’s van YouTube, zodat deze optimaal kunnen worden weergegeven.
     
  • SIDCC (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om gebruikersinformatie te verzamelen voor geïntegreerde video’s van YouTube, zodat deze optimaal kunnen worden weergegeven.

Meer informatie over deze cookies is te vinden op de supportpagina van Google.

Wie is de verwerkingsverantwoordelijke en hoe kan je je rechten uitoefenen?

Contact APB POA

Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen
ondernemingsnummer 0541.414.804
e-mail: dpo.apbpoa@provincieantwerpen.be

Omdat cookies persoonsgegevens kunnen bevatten, kun je ook overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG/GDPR) inzage vragen in je eigen persoonsgegevens. Je kunt de persoonsgegevens opvragen, inkijken en zo nodig laten corrigeren. In bepaalde gevallen en indien daarvoor goede redenen zijn, kun je vragen om je persoonsgegevens te wissen. Je hebt ook het recht om tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Je kunt deze rechten uitoefenen via het webformulier op de website.

Je hebt ten slotte het recht om klacht in te dienen tegen of over de verwerking van jouw persoonsgegevens bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Wijzigingen aan de cookieverklaring

Deze cookieverklaring kan wijzigen als de omstandigheden dit vereisen, zoals bijvoorbeeld bij veranderingen aan onze diensten of de geldende wetgeving. Het versienummer en de datum in de titel geven de recentste wijziging aan. Als we nieuwe cookies toevoegen aan onze website(s) of onlinediensten, vragen wij hiervoor opnieuw toestemming via de cookiebanner.