Leerlingen doen tegenstellingen das om

publish date
29.05.2019

Donderdag 23 en vrijdag 24 mei organiseerde avAnt Provinciaal Onderwijs zijn jaarlijkse modeshow. Dit jaar draaide de show rond contrasten en tegenstellingen. Liefst 850 toeschouwers woonden de modeshow bij, waaronder ook Gedeputeerde bevoegd voor onderwijs, Luk Lemmens. 

De jaarlijkse modeshow van de leerlingen van avAnt Provinciaal Onderwijs draaide dit jaar rond contrasten en tegenstellingen. Hoe vertalen leerlingen van de eerste tot de derde graad secundair onderwijs het thema tegenstellingen in eigentijdse mode? Op donderdagavond 23 en vrijdagavond 24 mei toonden de leerlingen van alle studierichtingen waarin het vak Mode gegeven wordt zelfgemaakte kledij en accessoires die contrasteren of waarin op één of andere manier symbolische tegenstellingen verwerkt zijn. Denk aan zwart/wit, man/vrouw, constructie/deconstructie, angels/demons, …

Pittig detail: de leerlingen gingen zelf de catwalk op met hun creaties. Ze zijn dan ook trots en enthousiast om te tonen wat ze het afgelopen schooljaar geleerd en verwezenlijkt hebben. Met de opbrengst van de modeshow koopt avAnt stoffen aan voor volgend schooljaar. De leerlingen van het 7e jaar Integrale Veiligheid en van het 7e jaar Veiligheidsberoepen namen tijdens de modeshow van hun school de rol van steward op zich en leidden de organisatie in goede banen.