4 Mode naait kleding voor kinderen in armoede

publish date
20.06.2023

Ongeveer 1 kind op 5 groeit op in armoede. Voor deze kinderen is het niet evident dat ze nieuwe kleren krijgen, dikwijls dragen ze de kleertjes van broers en zussen af, of worden ze tweedehands gekocht. Iets nieuws krijgen is voor deze kinderen een waardevol geschenk. Daarom sloegen avAnt Provinciaal Onderwijs en Stitch 4 Kids de handen in elkaar. 

Stitch 4 Kids zet zich in om vrijwillige naaisters te vinden die wel eens een kledingsetje willen maken voor een kind. Op facebook wordt elke week een lijstje met kledingstukken geplaatst. Iedereen kan zich opgeven om iets specifieks te maken. Dat kan een nieuwe outfit voor een verjaardagsfeest zijn, een zomerpyjama, een wintersetje, steeds iets dat een bepaald kind heel erg nodig heeft.

De leerlingen van 4 Mode hebben staken daarom de handen uit de mouwen. Ze gingen op zoek naar een mooie kinderoutfit, tekenden patronen, knipten stoffen, en stikten dit alles in elkaar.

Het was een echte WIN-WIN! Onze leerlingen herhaalden wat ze gedurende het schooljaar geleerd hadden en leerden op korte tijd veel bij over het verwerken van stretch stoffen. Ze maakten allemaal een mooie outfit waarmee ze een kind heel blij zullen maken! Het maakt hen trots dat ze hun werk persoonlijk kunnen overhandigen!

kleding voor stitch 4 kids