Inschrijvingen Veiligheid

publish date
09.03.2017

De inschrijvingen voor het 7e integrale veiligheid en 7e veiligheidsberoepen vinden plaats tijdens onze opencampusdag op 6 mei van 13u-17u.

Je kan nu reeds een afspraak maken om je op die datum in te schrijven. Op deze manier ben je zeker van je plaats en hoef je ook niet aan te schuiven. Indien je een afspraak wenst gelieve dan een mail te sturen naar de coördinator voor het 7e jaar veiligheid: marie.vangramberen@provincieantwerpen.be

Dag van de ouder

publish date
28.10.2016
"Dag van de ouder" op campus Rivierenhof

We begonnen de dag van de ouder op de campus Rivierenhof met een ontbijt dat verzorgd en bediend werd door de leerlingen van 2RSTV. Hieraan namen een 50-tal ouders deel.

Vele ouders geraakten aan de babbel waardoor er een aangename, ontspannende sfeer ontstond. Daarna brachten ze een lesbezoekje bij zoon of dochter. Vele ouders kwamen dolenthousiast terug van de les.

Om de dag van de ouder af te sluiten werden ze na dit lesbezoek nog getrakteerd met een kop koffie en een koekje. 

 

"Mooi om je kind te zien openbloeien, ik zag mijn dochter in de tekenles: ze tekende een veer. Ik besef dat dit echt een fijne richting is voor haar, dat ze op haar plek zit! Ik hoop dat de leerkracht die deze leerkracht opvolgt het op dezelfde manier zal aanpakken want ik vond het echt heel goed in de klas."

 

"Ik heb nu meer inzicht in de aanpak van de leerkracht, in de werking van de linker en rechter hersenhelft en in het gebruik van zachte muziek om de rechter hersenhelft te prikkelen."

 

"Ik weet nu meer over de school, de klassen en de leerkrachten, dat maakt het makkelijker om met mijn dochter over school te praten"

 

"Tof om te zien met wie mijn dochter in de klas zit, als ze vraagt om bij een vriendinnetje langs te gaan of samen een taak te maken, weet ik toch al over wie het gaat."

 

Dag van de leraar

publish date
04.10.2016

Het provinciaal onderwijs grijpt de internationale Dag van de Leerkracht oftewel World Teachers Day aan om haar lerarenkorps extra te verwennen. 

Leerkrachten loodsen leerlingen door bergen leerstof en moedigen hen aan om hun talenten te ontwikkelen. Dat verdient op tijd en stond een blijk van erkenning. In alle provinciale scholen in de provincie Antwerpen krijgen leerkrachten op woensdag 05/10/2016 een cadeautje.

Onze school werkt met een maximumfactuur

publish date
09.09.2016

Sint-Godelieve wil iedereen de beste kansen geven om al zijn of haar talenten te vinden én te ontplooien. We bieden sterk, kwalitatief technisch- en beroepsonderwijs maar ook degelijk algemeen en kunstonderwijs. Bovendien staat onze school voor betaalbaar onderwijs.

Vanaf dit schooljaar voert de provincie in al haar provinciale scholen een maximumfactuur in; niet alleen in de eerste graad, maar voor alle graden én in alle opleidingen. Dit is een primeur voor Vlaanderen.

Waarom?

We willen niet dat een te hoge kostprijs jonge mensen tegenhoudt om voor een bepaalde richting te kiezen. We hebben dus bewust de kosten gedrukt en tegelijkertijd gewaakt over de kwaliteit van ons onderwijs. Die kwaliteit moet namelijk ook mét een maximumfactuur gegarandeerd blijven. Onze leraren en directie zijn hierbij niet over één nacht ijs gegaan. De invoering van de maximumfactuur is gedurende meerdere jaren grondig bestudeerd en voorbereid.

Vanaf nu weet u dus van bij de start perfect wat de opleiding van uw dochter of zoon dit schooljaar zal kosten.

Wat betekent dit concreet?

Bij een maximumfactuur weet u bij de start van de opleiding wat deze maximaal zal kosten. U kan dit per opleiding vinden in het schoolreglement.

Ouders krijgen twee facturen per jaar, één in oktober en één in februari. Hierdoor is er veel minder administratie en kom je nooit voor onverwachte kosten.  Heb je vragen over facturen? Dan kan je steeds terecht op onderstaande contactgegevens.

Campus Brialmontlei
T 03 286 41 40
E-mail: info.stgodelieve@provincieantwerpen.be

Campus Jacob Jordaens
T 03 286 41 80
E-mail: info.stgodelieve@provincieantwerpen.be

Campus Rivierenhof
T 03 360 59 00
E-mail: info.stgodelieve@provincieantwerpen

Word zorgkundige (duaal leren)

publish date
17.06.2016

Als zorgkundige help je het leven en de omgeving van de bejaarde en hulpbehoevende aangenamer te maken. Dankzij duaal leren bouw je tijdens de opleiding zorgkundige heel wat relevante werkervaring op die jouw kansen op de arbeidsmarkt na de studies vergroten.

Hieronder vind je meer informatie omtrent de opleiding duaal leren zorgkundige maar je bent ook van harte welkom op de infosessie. Deze infosessie vindt plaats op woensdag 22 juni om 19u30 te campus Jacob Jordaens (Jacob Jordaensstraat 21, 2018 Antwerpen).

Vernissage & tentoonstelling The Big Bang

publish date
16.06.2016

In het historische kader van het kasteel Sterckshof in Deurne stellen de leerlingen van de derde graad van het Provinciaal Instituut STGodelieve met trots hun eindwerken voor aan het grote publiek.

Op 17, 18 en 19 juni 2016 kunt u tijdens de veelzijdige tentoonstelling The Big Bang kennismaken met de creatieve eindejaarsprojecten van de afdelingen Toegepaste Beeldende Kunst en Publiciteit. Op 17 juni om 19 u. wordt deze tentoonstelling geopend met een vernissage. De tentoonstelling kan op 18 en 19 juni bezocht worden van 14u. tot 17u.

'Wij weten welke inspanningen onze leerlingen het hele schooljaar door hebben geleverd om tot dit prachtige resultaat te komen. Daarom vinden wij het als vakgroep niet meer dan logisch dat wij hun de kans bieden om met hun creaties naar buiten te treden', zegt Serge Van Camp, vakleerkracht en initiatiefnemer van het project. Hij klopte daarvoor aan bij Kim Kindermans van Multitude, een organisatie die zichzelf omschrijft als 'het kloppende hart dat het leegstaande Sterckshof doet herleven' door kunst en sociale symbiose. Zij zorgde voor de nodige expositieruimtes, de leerlingen van het Provinciaal Instituut STGodelieve voor de creatieve invulling.

De tentoonstelling leidt de bezoeker langs diverse culturele projecten in wereldsteden en laat hem kennismaken met bijzondere zitmeubels als de picknickstoel. En wat dacht u van een lichtgevende kauwgom voor fuifgangers? Of een foodbox voor kunstliefhebbers? Deze en nog veel meer bruisende ideeën krijgen vorm tijdens The Big Bang. Een bezoek méér dan waard!

6de editie EHBO-project

publish date
21.04.2016

Dit schooljaar vindt ondertussen de 6de editie van het EHBO-project plaats voor alle leerlingen van de middenschool PI Sint-Godelieve. 

Elke Vlaamse jongere moet twee uur reanimatietechnieken gekregen hebben wanneer hij de middelbare school verlaat. Dat is de kern van een actieplan dat Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zo snel mogelijk in de praktijk wil brengen.

Onze eigen leerlingen van het 7de veiligheid geven een snelcursus aan de leerlingen van de eerste graad. Enkele begrippen en noodsituaties worden verduidelijkt aan de hand van praktische oefeningen en demo’s. Op poppen leren ze de juiste techniek van hartmassage toepassen en ze leren het AED- toestel op een correcte manier te gebruiken. Alle leerlingen krijgen de kans om de verschillende technieken in te oefenen.

Op vrijdag 22/04/2016 gaat het project door in de campus Rivierenhof.
Op vrijdag 29/04/2016 gaat het project door in de campus Jacob Jordaensstraat.

Foto genomen op de 5de editie van de EHBO-dag
Foto genomen op de 5de editie van de EHBO-dag

Pilootproject duaal leren - Schoolbanken op de Werkplek

publish date
20.04.2016

Duaal leren is een geïntegreerd traject waarbij algemene vorming, beroepsgerichte vorming en werkervaring naadloos op elkaar aansluiten en een geheel vormen. Het is een intensieve vorm van werkplekleren.

Dit traject omvat:

  • het verkrijgen van een diploma secundair onderwijs,
  • een vlotte doorstroming naar de arbeidsmarkt (en/of hoger onderwijs),
  • opleiding op werkvloer en opleiding binnen onderwijs/-opleidingsinstelling die samen één opleidingsplan vormen, ze zijn op elkaar afgestemd en wisselen elkaar geregeld af,
  • werkvloer op jaarbasis: gemiddelde arbeidsduur van 20u/week

Painted Fashion 2016

publish date
18.04.2016

Op 26 en 27 mei is het weer zover. Dan zijn alle ogen gericht op het jaarlijkse mode-event van de Middenschool en het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve. 

Met Painted Fashion stellen onze leerlingen hun zelfgemaakte creaties aan je voor tijdens een show waarin mode en schilderkunst met elkaar versmelten. Laat je meeslepen door een verrassende voorstelling die kunstwerken tot leven roept in unieke kledingstukken en accessoires.

Verwacht je aan een kleurenpalet vol betovering en verwondering op en naast de catwalk.

Painted Fashion vindt plaats op donderdag 26 en vrijdag 27 mei in zaal 'De Volkslust' (Van Heybeeckstraat 26, 2170 Merksem). De deuren openen vanaf 19u en de show gaat van start om 20u.

Kaarten kan je in voorverkoop aanschaffen vanaf 18 april tijdens de schooluren op het secretariaat aan 8 euro per kaart.

Zit je ergens mee? Chat met het CLB!

publish date
01.03.2016

Vanaf 1 februari kun je van maandag tot donderdag terecht in het online CLB-bureau! Volledig anoniem chat je dan met een van de vier CLB-medewerkers die dan tussen 17 en 20u voor je klaar zitten. Op woensdag kan dit al vanaf 14u. Wil je toch liever met een CLB-medewerker "in real life" spreken, dan kun je nog steeds tijdens de kantoruren terecht op bij een CLB-medewerker van je school, of op afspraak buiten de kantooruren.

Wil je weten waarvoor je bij het CLB terecht kunt, surf dan naar de pagina leerlingenbegeleiding.

DEL your problems, take CTRL of your life!

Naaimiddag ten voordele van het Berrefonds

publish date
18.02.2016
Leerkrachten en studenten naaien ten voordele van het Berrefonds

De vakgroep Mode van het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve organiseerde op woensdagnamiddag 17 februari een naaimiddag voor het Berrefonds in de refter van campus Rivierenhof. Berrefonds vzw maakt herdenkingsdoosjes voor ouders die hun kindje zijn verloren tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte.

Leerlingen, oud-leerlingen, leerkrachten en sympathisanten van Sint-Godelieve schaarden zich graag achter dit mooie initiatief. Tijdens deze naaimiddag creërden ze kleine wikkeldoekjes, hemdjes en mutsjes voor overleden baby’s. Het Berrefonds stopt deze kleine kleertjes in herdenkingsdoosjes die ze verdelen over Antwerpse ziekenhuizen. In de doosjes zitten naast kleertjes ook mooie herinneringen zoals een verf- of gipsafdruk van een handje of voetje. Wat is er mooier dan samen creatief bezig te zijn voor de goede zaak?

Meer informatie over dit mooie initiatief vind je op de website van het Berrefonds

 

 

KIDH veilt voor 2.200 euro kunstwerken ten voordele van TEJO.

publish date
21.05.2015

Op zaterdag 9 mei was het weer alle hens aan dek geblazen op campus Rivierenhof. De kunstwerken waar meer dan 100 leerlingen uit de richtingen kunst en publiciteit maanden aan gewerkt hadden werden opgeblonken en op hun plaats in het park gezet. KIDH 2015 werd in gang getrapt.

Ondanks de sombere weersvoorspellingen werd het toch nog een zeer mooie dag en was het aangenaam flaneren tussen de kunstwerken. We zouden graag iedereen willen bedanken die een kijkje kwamen nemen. Om het met de woorden van een leerling te zeggen: “Ik vind dat echt kei-tof!”

Vanaf 16u kon er dan eindelijk geboden worden op meer dan 80 kunstwerken van onze leerlingen. Op dit moment zaten veel mensen te wachten. Dit was een unieke kans om een werk van hun kinderen, kleinkinderen of vrienden te kopen. En al snel werd het duidelijk dat er zeer veel interesse was in de kunstwerken. We zijn dan ook heel erg fier dat we 2.200 euro kunnen schenken aan dit goede doel!

De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar TEJO. Dit is een groep jeugdtherapeuten die op vrijwillige basis eerstelijns ambulante begeleiding biedt aan jongeren met psychische problemen.

Volgende van de detaillijst