Leerlingen van avAnt maken knuffelzetels voor kinderen die warmte moeten missen

publish date
18.03.2022

In februari werkten de leerlingen van 2 Kunst en Creatie, 3 Creatie en Mode, 4 Moderealisatie en textielverzorging en 5 Creatie en Mode aan een project in samenwerking met Wijnegem Shop Eat Enjoy. Het project, getiteld "Art for All" heeft als doel om inclusieve kunst te maken. Onze leerlingen maakten daarom knuffelzetels voor kinderen in kindertehuizen. Want, zij moeten de warme knuffels van mama en papa missen, maar verdienen net als alle kinderen ter wereld de warmte van een goede knuffel. 

Leerlingen bij zelfgemaakte knuffelzetel

Knuffelzetels?

Art for all is een campagne die door verschillende shoppingcentra in België wordt georganiseerd, zo ook door Wijnegem Shop Eat Enjoy, een shoppincentrum dicht bij onze campus Rivierenhof, waar onder andere kunst en mode gegeven wordt. Het was dus een evidente keuze van het shoppingcenter om onze leerkrachten te contacteren voor een samenwerking. Het idee? Knuffelzetels maken voor kinderen om gezellig in te kunnen kruipen als ze warmte nodig hebben. Maar knuffelzetels, wat moet je je daarbij voorstellen? Wel, bevestig zoveel mogelijk knuffels aan het geraamte van een zetel, eh voila, je hebt een knuffelzetel. En inderdaad, dat klinkt gemakkelijker dan het is. 

Fijn samenwerken

Vier klassen en vijf leerkrachten zetten hun schouders onder het project en die samenwerking verliep heel goed. Met een gigantische hoeveelheid aan ingezamelde knuffels door Wijnegem ShopEat Enjoy gingen ze aan de slag. Vijf zetels werden uiteindelijk in elkaar geknutseld en ondertussen staan ze te schitteren in een van de panden van het shoppingcenter in Wijnegem. Onze leerlingen gingen al eens een kijkje nemen, en werden aangenaam verrast door het resultaat. 

Knuffelzetels voor kinderen die ze nodig hebben

De knuffelzetels vertrokken niet veel later naar kindertehuizen waar kinderen wonen die wegens omstandigheden niet thuis terecht kunnen. Deze kinderen moeten wegens omstandigheden hun ouders en familie missen, en kunnen dus wel wat extra warmte gebruiken. Daarom kunnen ze nu genieten van knuffelige momenten in een van de knuffelzetels. Zo krijgen ze toch een beetje van de warmte waar ze recht op hebben. 

Gewonnen!

De knuffelzetels zijn niet het enige project van de campagne Art for All. Ook andere shoppingcentra sloegen de handen in elkaar met locale organisaties om een project waar te maken. Er zijn dus verschillende projecten met dezelfde insteek:het maken van inclusieve kunst. Om de campagne nog meer in de verf te zetten, werd gestemd op het beste project van Art for All. En wij wonnen de publieksprijs, waarvoor heel veel dank! 

knuffelzetels project Art for All
Leerlingen in Wijnegem Shop Eat Enjoy bij hun project van Art for All
Knuffelzetel - Art for All
Knuffelzetelpand in Wijnegem Shop Eat Enjoy
etalage knuffelzetels
paneel knuffelkunst Wijnegem Shop Eat Enjoy