Gedeputeerde Luk Lemmens wenst leerlingen veel succes op eerste schooldag

publish date
01.09.2022

De eerste schooldag is een spannende dag voor veel leerlingen, zeker voor onze eerstejaars, en daarom waren ook hun ouders welkom op onze school. Bovendien kwam gedeputeerde voor onderwijs Luk Lemmens op bezoek op campus Rivierenhof om hen een extra hart onder de riem steken. Hij wenst onze nieuwe leerlingen veel succes op hun eerste dag in het secundair onderwijs. 

Welkom in het secundair

Op 1 september werd de schoolpoort traditioneel geopend en ging het nieuwe schooljaar in Vlaanderen van start. Voor onze nieuwe leerlingen en veel ouders is het allemaal nieuw en dus verdienen ze een warm welkom. Gedeputeerde voor onderwijs Luk Lemmens zakte die ochtend af naar campus Rivierenhof om iedereen persoonlijk te ontvangen aan de schoolpoort. Zo kon deze spannende dag meteen goed beginnen en werd de toon gezet voor een geslaagd schooljaar.

Groeiende school

Ook dit jaar merken we een stijging van het aantal leerlingen op met een totaal van 1579 leerlingen. Dat zijn ruim 140 leerlingen meer dan vorig schooljaar. avAnt Provinciaal Onderwijs laat op die manier opnieuw groei optekenen. Het blijft daardoor de grootste school van het provinciale onderwijsnet. Op elke campus van de school merken we die groei. Op campus Brialmontlei bijvoorbeeld, wordt voor het eerst de opleiding Defensie en Veiligheid opgericht in het zesde jaar. Op campus Jacob Jordaens is er de nieuwe opleiding Welzijnswetenschappen in het derde jaar en opvallend op campus Rivierenhof is het grote succes van de opleidingen Kunst en Mode die hun leerlingenaantal met 30% zien stijgen.

Met vertrouwen het schooljaar in

Zoals elk schooljaar staan we vandaag opnieuw voor heel wat uitdagingen. We doen ons uiterste best om het lerarentekort te tackelen, we maken een digisprong en gaan nog meer dan anders digitaal en onze leerkrachten gaan samen met onze leerlingen opnieuw op zoek naar antwoorden op de vragen van vandaag. Het mag ambitieus klinken, toch is avAnt er volledig klaar voor. Want, goed voorbereid en met veel goesting werd het nieuwe schooljaar ingezet. We wensen onze leerlingen veel succes dit jaar!

 

Gedeputeerde Luk Lemmens verwelkomt de nieuwe leerlingen en hun ouders