avAnt Provinciaal Onderwijs fietst 34 200 km per jaar

publish date
30.03.2018

Naar aanleiding van de nationale applausdag voor fietsers worden de fietsende leerlingen van avAnt Provinciaal Onderwijs getrakteerd op een applaus. En of ze het verdienen, reeds vele jaren fietsen de leerlingen van campus Rivierenhof naar verschillende sporthallen in de buurt, onder begeleiding van hun leerkrachten. En dit vaak door weer en wind.

Campus Rivierenhof beschikt over een 75-tal fietsen die dagelijks gebruikt worden. Wekelijks fietsen er zo’n 280 leerlingen over trajecten van ± 2 km, dit betekent dat de leerlingen samen ± 34 200 km fietsen per jaar. Vroeger gebeurde al het vervoer naar de sporthallen per bus, de dag van vandaag  gebeurt het vervoer voor 75 % per fiets. Twee vliegen in één klap: fietsen is gezond en de leerlingen zijn al opgewarmd voor de lessen lichamelijke opvoeding. Door 75 % minder bussen in te zetten werkt avAnt Provinciaal Onderwijs ook bewust mee aan een beter leefmilieu. Op de campussen Brialmontlei en Jacob Jordaensstraat worden er ook al inspanningen gedaan om met de fiets te gaan sporten. Ondertussen zijn daar ook al 20 fietsen beschikbaar.

Tevens wordt er ongeveer € 35 000,00 bespaard door geen bussen in te leggen, wat de maximum factuur van de leerlingen alleen maar ten goede komt.

Meer weten over avAnt Provinciaal Onderwijs? Welkom op onze open campusdag op 5 mei 2018 tussen 13.00 uur en 17.00 uur.